Schuurman Charters Ameland

De Elisabeth-Rose is een Offshore 105 waar wij maximaal 12 personen op mee nemen. Het schip is voorzien van moderne apparatuur. tevens zijn aan boord een reddingsvlot en 100% zwemvesten, want uw veiligheid staat voorop.

Voor een dag sportvissen of op zoek naar de zeehonden. Geef ons uw wensen door en we maken er een onvergetelijke dag van.

Wij verzorgen o.a.:

  • Sportvissen
  • Makreelvissen
  • Vanaf de bootkijken bij de lancering van de paardenreddingboot
  • Zeehonden safari

Heeft u andere wensen, geef die dan  door aan de schipper.

 

Schuurman Charters Ameland
Jacobshiem 1
9163 JT Nes Ameland

06-22509442

voor overige informatie klik hier

Reddingboot De Anna Margaretha - Station Ballumerbocht

De Anna Margaretha werd gebouwd door de werf Aluboot in Hindeloopen. Het schip heeft een aluminium romp en opbouw. De opblaasbare rubberrand (de zogenaamde ‘tube’) geeft de reddingboot extra drijfvermogen en stabiliteit. De boot is met zijn 18,8 meter lengte de grootste reddingboot van een dergelijk type ‘rigid inflatable boat’ in de wereld.

Twee MAN-dieselmotoren van elk 1000 pk drijven twee Hamilton-waterjets aan, die de boot een maximumsnelheid van 32 knopen (= 60 km/uur) geven. De Anna Margaretha is zelfrichtend in het geval van kapseizen. De reddingboot is inzetbaar onder alle weersomstandigheden. De nieuwe reddingboot heeft een brandstofcapaciteit van 6100 liter. De actieradius van het schip is 16 uur volle kracht, onder gunstige weersomstandigheden. Aan boord is de modernste communicatie- en navigatieapparatuur geplaatst, waaronder radar, satellietnavigatiesysteem, videoplotter, marifoon, Navtex, mobilofoon en GSM-mobiele telefoon. De Anna Margaretha kan worden bemand door zes bemanningsleden en er is ruimte voor 120 geredden.

voor meer informatie klik hier

Reddingboot Maria Hofker - Station Nes

De Atlantic 75 is een rubberboot met vaste bodem met een lengte van 7,50 meter, een breedte van 2,64 meter en een diepgang van 0,81 meter. De twee motoren van elk 75 pk geven de reddingboot een maximum snelheid van 32 knopen. Aan boord is plaats voor drie bemanningsleden en vijftien geredden.

De Maria Hofker is uitgerust met een marifoon, een GPS, een echolood, een portofoon en een elektronisch kompas. De belangrijkste inventaris bestaat uit een zoeklicht, een EHBO-uitrusting, ankergerei, een stopzak, sleeptrossen en parachutefakkels.

De reddingboot is gebouwd door de Engelse reddingmaatschappij RNLI, die de boot geheel naar de wensen van de KNRM heeft gebouwd. De KNRM heeft vijf reddingboten van dit type besteld. Na Ameland-Nes zal het reddingstation Schiermonnikoog ook met een Atlantic 75 worden uitgerust.

Dit type komt alleen voor in combinatie met de KNRM-wippertruck. Deze truck, type Ginaf, brengt de boot naar de verschillende lanceerplaatsen op het eiland.

In totaal zijn er 12 bemanningsleden; 3 bedienen de reddingboot en de andere bemanningsleden blijven aan wal voor het bedienen van de wippertruck/toestel en ter coördinatie van de reddingactie.

voor meer informatie klik hier