Beschrijving

Robbenboot - MS Zeehond

De Salon

Ms Zeehond is een sfeervol schip (max. 250 p) met een compleet ingerichte bar. Er is een ruime centraal verwarmde salon met grote panorama ramen en een gezellig ingerichte kinderspeelzaal van 50m2.  

U kunt dit schip afhuren voor speciale gelegenheden maar u kunt ook meevaren op één van de vele Robbentochten en andere vaarten vanaf Ameland (op aanvraag Holwerd en andere havens). Ms Zeehond is een officiële trouwlocatie. U kunt bij ons terecht voor uw familiefeest en/of bruiloft eventueel met exclusief vervoer van/naar Holwerd. Compleet verzorgde buffetten, barbecues, wadlopen vanaf het schip of haring happen op de dichtbij gelegen Schelpenbank: Kortom er is veel mogelijk!

Zonnedek

Voor de buitenmensen is er tevens een royaal zonnedek waar u heerlijk kunt uitwaaien in de frisse zeewind. Tegenwoordig is het zonnedek voorzien van een schuifdak waardoor u in alle weersomstandigheden ook comfortabel buiten kunt zijn.

 

Uitleg tijdens de vaart

Tijdens de tocht geeft schipper Mario u een duidelijke uitleg over wat er te zien is, over Ameland, de natuur en natuurlijk de zeehonden. In de salon vindt u zeekaarten in de tafels en er is een elektronische zeekaart zodat u de gehele route live kunt volgen.

De scheepsbar

Aan de scheepsbar helpt schippersvrouw Adinda u graag aan een "kakel" verse kop koffie of thee. Natuurlijke zijn er ook andere versnaperingen te verkrijgen voor de inwendige mens. Heeft u iets sterkers nodig moet u zeker de unieke waddendrank de "Robbenslok" proberen.

 

De Robbenslok

Deze Robbenslok is een hartversterker die door de pelsjagers bij zich hadden als ze op zeehondenjacht gingen. De jacht is reeds lang verboden maar het drankje smaakt tijdens de rondvaart in het prachtige waddengebied nog altijd even lekker. Het recept blijft, net als alle andere Amelander drankjes, geheim! Dit wereldberoemde  (op Ameland) drankje is alleen te verkrijgen aan boord van de ms Zeehond tijdens de rondvaarten.

 

Voor de "oude amelandganger" : De Robbenslok heeft een nieuw label maar blijft met het onaangetaste recept uniek voor Ameland in de herkenbare kruikjes en flessen

De vaarroute van sw robbenboot - MS Zeehond

De vaarroute van MS ZEEHOND

Hiernaast zie je de vaarroute van MS Zeehond tijdens een robbentocht. Klik op de foto voor een groter formaat. Je ziet dan links het Robbeneiland en rechts de Schelpenbank.

Bij het Robbeneiland wordt van alle passagiers stilte verlangd

en is er ruimschoots gelegenheid

om de zeehonden vanaf zeer korte afstand te bekijken.

U kunt gerust het avontuur aangaan want

MS Zeehond geeft 100% Robbengarantie!

Even een "wist u dat-feitje" van De Zeehond...

Sinds begin van dit jaar heeft De Zeehond Free Wifi tijdens de vaart! Kunt u uw mooiste foto van de zeehonden posten op social media zodat al uw vrienden direct en on-line ervan mee kunnen genieten!

De Schelpenbank

De Schelpenbank is een zandplaat die in de buurt van de haven van Nes ligt. Op dagen dat het tij gunstig is (laag water)  kan hier worden aangelegd.

Het schip wordt dan met de boeg tegen de zandbank gevaren waarna vanaf het voordek een hydraulische loopbrug wordt uitgedraaid waardoor u veilig en met droge schoenen van en aan boord kunt gaan bij de schelpenbank.  De passagiers kunnen dan voor een half uur van boord om schelpen te zoeken of gewoon een wandeling te maken over de tijdelijk drooggevallen zeebodem, Dit is een unieke ervaring!

Er zijn twee combinatievaarten die De Zeehond regelmatig vaart: Eerst de Robbentocht en aansluitend een bezoek aan de Schelpenbank (RS) of eerst een bezoek aan de Schelpenbank en daarna naar de zeehondenkolonie op het Robbeneiland (SR). Natuurlijk kunt u op deze vaarten ook alleen de Robbentocht doen en ervoor betalen; u blijft dan aan boord terwijl de andere gasten van boord gaan.

 

Dit kunt u terugvinden in het vaarschema.

impressie robbentocht met MS Zeehond

Kindvriendelijk

Jong geleerd........


De robbenboot - MS "Zeehond" is een kindvriendelijke en vooral kindveilige boot door de geheel dichte omheining rondom het schip en de aanwezigheid van een speelzaal voor de kleintjes. Na het kijkje bij het Robbeneiland wordt deze geopend en is er o.a. voor ieder kind een kleurplaat van de boot beschikbaar.

Rollator en rolstoelgebruikers.

Vraag naar de mogelijkheden

de robbenboot - MS Zeehond heeft een aantal speciale voorzieningen. Zo zijn er rolstoelvriendelijke voorzieningen en een veilige (hydraulische automatische) loopplank. De boot is voorzien van brede deuren voor rollator- en rolstoelgebruikers. Helaas is het niet mogelijk om, voor rollator- en rolstoelgebruikers, deel te nemen aan het uitstapje op de schelpenbank

Waar kan je de robbenboot - MS Zeehond vinden en reserveren??

ligplaats Jachthaven

Gezien de vele werkzaamheden in de haven van Nes is het niet altijd duidelijk waar de boten liggen. De Zeehond vertrekt vanaf de jachthaven of van veerbootsteiger te Nes. Voor meer info over ligplaats klik je hier of ga je naar www.robbentochten.com

  

Reserveren op ms Zeehond

 

Tarieven voor 2018


Robbentocht:


Volwassenen                                     € 14,50
Kind 4-11 jaar                                   €   9,00


Robbentocht én Schelpenbank/Paardenreddingboot:
meerprijs                                           €   3,00


Kortingen:
65+ 10% korting

>15 pers. 10% korting


Schoolgroepen
Schoolgroepen speciale prijs op aanvraag

 

 

Dagtochten Terschelling
Retour: volwassene                            € 35,00

            kind 4-11                               € 22,50
Enkel:   volwassene                            € 27,50
            kind 4-11                               € 17,50

Standaard fiets/bolderkar/fietskar:    €  5,00
E-bike/tandem:                                 € 10,00

 

 

 

 

klik hier voor het VAARSCHEMA

voor meer informatie ga je naar naar de website van MS Zeehond:

 http://www.robbentochten.com/ned/ 

Email : info@robbentochten.com

Facebook: https://www.facebook.com/rondvaartbedrijf.zeehond?fref=hovercard

 

online boekingenWilt u zeker zijn van een plaatsje aan boord, dan kunt u vooraf boeken:

  • Via online boeken via de website (Klik hier)
  • telefonisch bij Mario en Adinda Bunicich

         Tel. 0519-554600  Mobiel 06-51000296

  • bij de VVV, vragen naar de "Zeehond"

 

Afvaarten van veerbootsteiger Nes


Wijzigingen voorbehouden

Waardering Amelandgangers

 Waardering Amelandgangers   Zeer de moeite waard  
Uitleg wadden, vaart en robben        educatief en onderhoudend zeer goed
   
Boot:                                                goed onderhouden en hygiënisch
  bovendek (met overkapping) met panoramaview
  Kind vriendelijk
   
   
Voorzieningen voor:  
   
 Rolstoelhouder/scootmobiel      goed
 Jonge kinderen       zeer goed en veilig
 bar/salon  goed en netjes ( prijsstructuur redelijk)
 Veiligheid    goed
 Totaal prijs/prestatie  goed  
EXTRA   Gratis WiFi tijdens de vaartochten