Demonstratieschema Paardenreddingboot 2018

Tijdens de demonstratie van de paardenreddingboot op Ameland trekken tien stoere paarden de reddingboot met donderend geweld over het strand en door de branding in zee.

De demonstratie van de paardenreddingboot is een gebeurtenis die herinnert aan vroeger tijden, want als er echt een schip in nood is vaart tegenwoordig de moderne Anna Margaretha met hoge snelheid de haven van Ameland uit.

De demonstratie laat zien dat het redden van drenkelingen en het verlenen van bijstand aan schepen die bij Ameland in nood verkeren een lange geschiedenis heeft.

Demonstratie paardenreddingboot Ameland 2018 Tijd
Maandag 26 februari 17.00 uur
Zaterdag 31 maart 11.00 uur
Zaterdag 28 april 11.00 uur
Zaterdag 19 mei 14.00 uur
Zaterdag 16 juni 11.00 uur
Dinsdag 10 juli 19.00 uur
Maandag 23 juli 19.00 uur
Maandag 6 augustus 17.00 uur
Woensdag 22 augustus 19.00 uur
Zaterdag 1 september 14.00 uur
Zaterdag 27 oktober 11.00 uur
Zaterdag 29 december 13.30 uur


Data en tijden zijn onder voorbehoud!

Arrangementen

Speciaal voor de demonstratie van de paardenreddingboot hebben wij een leuk dagarrangement samengesteld. Liever een paar dagen van Ameland genieten? Boek dan via de VVV een verblijfsarrangement.


De demonstratie start vanuit het boothuis bij het Maritiem centrum "Abraham Fock" aan de Oranjeweg 18 in Hollum. De lanceringen vinden plaats op het strand zuid/west van Hollum, einde Tjettepad.

Naast de reddingbootovergang is een pad aangelegd dat leidt naar een uitkijkplatform. Vanaf hier kunnen rolstoelers en mensen die slecht ter been zijn de tewaterlating van de reddingboot bekijken.  

Busvervoer
Het is mogelijk om met de bus naar de lancering van de paardenreddingboot te gaan. De bus vertrekt vanuit het dorp Buren en stopt onderweg in ieder dorp (en bij meerdere haltes) op Ameland.

Boot
Eens vanaf het water de demonstratie van de paardenreddingboot bekijken? Dat kan ook! Stap bijvoorbeeld dan aan boord bij de m.s. Zeehond of Schuurman Carters.

film impressie van de paardenreddingboot